10 anggota DPRD Kota Malang periode 2014-2019 diadili nang Pengadilan Negeri Tindak Pidana Korupsi (PN Tipikor) Surabaya, Rabu (9/1) awan.

SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Peradilan gawe mantan anggota DPRD Kota Malang periode 2014-2019 berlangsung maneh 10 terdakwa Pengadilan Negeri Tindak Pidana Korupsi (PN Tipikor) Surabaya nang Sidoarjo, Rabu (9/1) awan.

Ke-10 terdakwa iku yoiku Arief Hermanto, Teguh Mulyono, Mulyanto, Teguh Puji Wahyono, Choirul Amri, Erni Farida, Sony Yudiarto, Harun Prasojo, Choeroel Anwar, lan Suparno Hadiwibowo.

Berkas perkara iki kepisah karo 18 anggota seng wes divonis karo terdakwa Ya’qud Ananda Gudban lan liyan-liyane.

Sidang kali iki dipimpin ketua majelis hakim, Cokorda Gede Arthana, sedangkan Jaksa Penuntut Umum (JPU) teko Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) terdiri teko Ahmad Burhanudin, Arif Suhermanto, lan Andik Kurniawan.

Dalam sidang dakwaan iki, berkas gawe 10 terdakwa sisan dibagi dadi dua sesi.

Jaksa mendakwa, mereka nerimo hadiah utowo janji seng patut diduga gawe nggerakno ben ngelakoni utowo gak ngelakoni sesuatu nang jabatanne seng bertentangan karo kewajibanne.

Arief Wicaksono wes divonis bersalah pas nerimo hadiah utowo janji yoiku duwik Rp 700 juta. "Secara perbuatan, iku kabeh podo karo seng wingi (perkara 18 terdakwa sebelumnya)," jarene jaksa Arif Suhermanto sak marine sidang. sry