•   Selasa, 22 Oktober 2019
Suroboyoan

20 Tim Dance Sak-Jawa Timur Ngumpul nang Royal Plaza

( words)
Berbagai aksi peserta pas lomba "Modern Dance" nang Atrium Royal Plaza Surabaya, Sabtu (12/1).


SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Sebanyak 20 tim dance teko berbagai kota nang Jawa Timur rame-rame melok lomba Modern Dance karo Kamuya Catering nang Atrium Utama Royal Plaza Surabaya, Sabtu (12/1).
Menurut Syahrul Nurrohmad, Event Coordinator Traditional Wedding, ke-20 tim iki kebanyakan nampilno modern dance, tapi onok sisan seng nyampurno konsep tradisional.
"Seng ditampilno mau merupakan dance-dance modern, tapi onok sisan seng dikei unsur konsep tradisional. Tim’e teko Surabaya, Sidoarjo, Mojokerto, Nganjuk, Gresik, lan kota-kota liyo nang Jawa Timur," jarene.
Opo maneh onok kru dance seng generasi pertamane mlebu nang 11 besar Indonesia Mencari Bakat, yakni Street Pass Junior.
Bahkan, tim seng terdiri teko 10 arek SD sampek SMP iku, berhasil nyabet tropi juara siji, lewat dance genre hip hop seng diwarnai karo musik dangdut.
"Pas awak dewe tampil mau, gak mek hip hop tok, tapi awak dewe nyelipno lagu dangdut nang tengahe, ben performance gak mboseni," jarene Justin Street Pass, pelatih Street Pass Junior.
Lagu dangdut seng dipilih yoiku ’Terajana’, lan dimainno saat puncak penampilan.
Tapi, lagu iku diputer dalam versi remix, dadi tariane koyok gaya robot.
Pas jeneng tim asuhanne disebut sebagai pemenang, Justin ngomong, arek-arek didikane ketok seneng pol.
"Opo maneh kan awak dewe persiapanne gak gampang yo, onok latihan rutin ben Selasa lan Jumat pukul 18.00-20.00 WIB. Latihanne nang dua sanggar, yoiku nang Jl. Flores lan Jl. Ngagel," pungkasane.
Mereka yo selalu melewati latihan fisik, dadi kemenangan iki, jarene, terasa sangat membahagiakan.
"Kedepanne awak dewe pingin melok lomba maneh nang Malang, iku lombane tingkat umum, modern dance tapi mix ambek tradisional, iki awak dewe sek latihan. Gawe lomba seng iku, harapanne sisan isok dadi juara," pungkasane. sry

Berita Populer