Ditemukno Mortir Diduga Sisa Perang Dunia II

SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Satkopaska Koarmada II ngamanno mortir seng diduga sisa Perang Dunia II, (15/11/2018).

Penemuan iki dteko laporane PT Alur Pelayaran Barat Surabaya (APBS) pas ngerjakno pengerukan nang titik koordinat KV 17 sampai KV 16 sekitar daerah Karang Jamuang.
Kadispenkoarmada II Letkol Laut (KH) Suratno ngomong, teko laporan PT APBS gawe Pangkoarmada II TNI Mintoro Yulianto, benda iku sempet garai mampet pipa hisap alat keruk.
Pas iku kapal keruk TSHA (Trailing Suction Hopper Dredge) HAM 310 teko PT Van Oord jek ngelakoni pengerukan maintenance II nang Alur Pelayaran Barat Surabaya.
"Benda iku nempel nang dredge head nyumbat pipa hisap alat keruk lan sempet ganggu pengerukan," jarene Letkol Laut (KH) Suratno, Selasa (20/11/2018).
Menindaklanjuti hal iku, jarene Letkol Laut (KH) Suratno, Pangkoarmada II Mintoro Yulianto ngongkon Satkopaska Koarmada II gawe ngamanno lan ngevakuasi benda iku.
Tim EOD (Explosive Ordnance Disposal) seng dipimpin karo Komandan Satkopaska Koarmada II Kolonel Laut (T) Ariyadi lan Komandan Detasemen VI Satkopaska Mayor Laut (P) Dadang menuju panggon gawe ngevakuasi mortir iku.
Hasile evakuasi ditemukno Unexploded Ordnance (UXO) seng bentukane mortir dowone 28 centimeter lan diameter 10 centimeter.
Mortir seng diduga sisa Perang Dunia II iku dievakuasi nagnggo Boom Blanket menuju Satkopaska Koarmada II.
"Wes dinetralisir lan digowo nang Batuporon. Panggon pembuangan bahan peledak TNI Angkatan Laut," pungkasane Letkol Laut (KH) Suratno.