Nggunakake Kartu BPJS Lawas, Peserta PBI BPJS nang Surabaya Bakalan Isok En

SURABAYAPAGI.com, Surabaya – Dinas Pengendalian Penduduk Pemeberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak (DP5a) Kota Surabaya njaluk warga gak usah kuwatir mergo Gurung muncul kartu BPJS Kesehatan teko jalur Penerima Bantuan Iuran (PBI)
Kepala DP5A, Chandra Oratmangun ngomong, layanan iku tetep gak isok diakses nggae kartu BPJS Kesehatan seng lawas.
“Utamane mereka seng ganti teko BPJS program mandiri nang PBI. Monggo nggunakno kartu PBJS seng lawas. Fungsine podo, ora usah bayar,” jarene Chandra Oratmangun.
Candra kaget mergo onok akeh warga seng butuhno waktu suwi pas ngurus kartu BPJS seng lawas PBI. Candra jamin lek gak onok teka telung wulan, kartu PBI wes rampung. Nanging prosese melalui Dinkes.
“Seng dadi tanggung jawab awakdewe iki kepersertaan PBI mergo jalur PHK. Awakdewe ganti teko program BPJS Mandiri nang PBI. Kalau PBI teko gakin iku urusane Dinkes,” jarene Candra. (ff)