Mahasiswi Untag Bunuh Diri

SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Desiana Dwi Lestari (19) sing ditemukno tewas bunuh diri ambek gantung diri nang kamar kos’e Jalan Nginden Baru Gang IV, Nginden Jangkungan, Sukolilo, Surabaya, Selasa (22/1) bengi, diduga bermotif asmara karo gendak’ane.
Penyebab Desiana Dwi Lestari sing saiki dadi mahasiswi Universitas 17 Agustus 1945 (Untag) Surabaya iki mutusno ngakhiri hidup’e ambek bunuh diri diduga awale teko pertengkaran karo gendak’ane.
Sak durunge bunuh diri karo cara gantung diri, Desiana Dwi Lestari sempet tukaran lewat telpon.
Penuturan iku diomongno penjaga kos sing ditempati Desiana Dwi Lestari jenenge Imma Himmatul. De’e ngaku sempet ndelok korban video call karo ngamuk-ngamuk ambek gendak’ane.
Gendak’ane koyok’ane njaluk duwik ambek korban, tapi korban ngomonge gak nduwe duwik. Teko percakapan iku, korban kemudian nangis pas gendak’ane mutusno hubungane.
"Sing ero penjaga kos, yo koncone de’e. sak durunge koncone ero lek tukaran karo gendak’ane lewat telpon," jare Ketua RW 02 Nginden Jangkungan, Didik, Rabu (23/1).
"Rame nganti bengi. Nangis berok-berok arek’e," jarene Didik, niru omongsne konco korban.
Desiana Dwi Lestari sing asale teko Pamona, Poso, Sulawesi Tengah iki kemudian gak ketok metu kamar. De’e ngunci kamar nomer limo sing dipanggoni karo de’e sak dino.
"De’e jek ket pindah kos sak dino sak durunge kejadian. Pindahan teko Semolo, mek sak wengi trus siange gantung diri iku. Awak dewe gurung entuk kartu identitas’e, baru dijanjikno sore iki," pungkasane. sry