•   Jumat, 28 Februari 2020
Suroboyoan

Tanduran Bonsai Rp. 1 Miliar Onok nang Balai Kota Surabaya!

( words)
Salah sijine tanduran Bonsai seng onok nang pameran Festival Bonsai Nusantara ke-II Piala Mendagri, Jumat (23/11)


SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Festival Bonsai Tingkat Nasional bakaanl diselenggarakno nang Taman Surya, Balai Kota Surabaya, ket tanggal 25 November 2018 nganti 2 Desember 2018. Ajang iku diadakno liwat kerjasama antara Pemkot Surabaya karo Rumah Bonsai Indonesia.
Nang ajang iki, ratusan tanduran bonsai eksotis seng umure puluhan taun bakal dipamerno nang ngarepe warga Surabaya.
Gak mek eksotis lan tuwek, bonsai-bonsai seng onok nang kono regane yo larang. Bahkan regane onok seng nembus Rp 1 miliar.
"Iki menyangkut seni. Podo koyok lukisan. Nanging onok tanduran bonsai seng regane antara Rp 500 yuta nganti Rp 1 miliar," jare Jarot Nugroho teko Rumah Bonsai Indonesia.
Bonsai-bonsai iku yo bakal dilombakno. Jumlah peserta seng melok sekitar 200 uwong.
Kepala Dinas Ketahanan Pangan lan Pertanian (DKPP) Kota Surabaya, Joestamadji ngomong,
Awale omah bonsai iki tertarik karo eksotisme lan magnet Taman Surya. Kemudian, de’e ngejak Pemkot Surabaya gawe ngadakno Festival Bonsai.
“Engkok bonsaine bakal onok seng ukuran gede, sedeng lan cilik. paling gak engkok onok 10 spesies seng dipamerno,” jare Joestamadji.

Berita Populer