Komunitas Perupa Jatim Gelar Pameran Awal Tahun

SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Komunitas Perupa Jawa Timur (Kopertaji) nggelar pameran awal tahun temane Local Wisdom. Acarane berlangsung nang Kawasan Seni Rupa Surabaya, Jalan Darmokali 14, Surabaya.
48 pelukis nampilno masing-masing dua karyane, selama 15 dino, ket Minggu (20 Januari 2019) nganti Minggu (3 Februari 2019).
Muit Arsa, Ketua Umum Komunitas Perupa Jawa Timur (kopertaji) ngomong, tema gede iki acarane bertujuan gawe ngilingno pentinge njogo lan ngelestarikno nilai-nilai kearifan lokal.
"Lewat kegiatan iki, awak dewe kepingin turut berperan njogo warisan leluhur karo cara awak dewe dadi pelaku seni. Rencanane sak marine Surabaya, pameran katene berlangsung nang Jakarta ambek Amerika," jarene, Senin (21/1) nang acara pameran.
Muit Arsa ngomong, total 96 lukisan disajikno berbagai aliran ket realis nganti abstrak, mbasio sing diangkat iku tema tradisional Indonesia.
Kopertaji sengojo njaluk para pelukis gawe karya karo ukuran sing gak sepiro gede, 40 sentimeter kali 40 sentimeter sebagai tantangan liyo, selain ide Local Wisdom sebagai tema gede.
"Lukisan sing saiki ancen gak sepiro gede, suatu ketika Koperjati bakalan mbatasi pelukis nang ukuran 5 sentimeter kali 5 sentimeter. Soale akhir tahun wingi aswak dew ewes gae pameran lukisan karo ukuran gede 10 meter," tambahnya. sry