•   Minggu, 15 September 2019
Suroboyoan

Dispendukcapil Kabupaten Lamongan Ngobong Puluhan Ewu e-KTP

( words)
Ilustrasi e-KTP


SURABAYAPAGI.com, Lamongan - Dinas Kependudukan dan Catatan Sipil (Disdukcapil) Lamongan Jawa Timur ngobong 22.077 KTP Elektronik (e-KTP). Pemusnahan karo cara diobong nang teras Kantor Disdukcapil dipimpin langsung karo Kadis, Sugeng Widodo.
"Yo kabeh e-KTP karo seng wes rusak kudu awak dewe obong," jarene Kadisdukcapil, Sugeng Widodo, Rabu (19/12).
Jumlah e-KTP seng diobong sampek puluhan ewu keping. Pemusnahan karo cara diobong diawali ambek Kadispendukcapil Kabupaten Lamongan, Sugeng.
Sugeng mastikno, pembakaran iku wes melalui tahapan lan nang cek bolak-balik petugas Disdukcapil. "Awak dew ewes ngecek bolak-balik gawe ngehindari kesalahan," pungkasane Sugeng.
Sak marine resik lan tahapan demi tahapan wes dilakoni ambek disertai berita acara, ribuan keping e-KTP iku baru diobong.
Dijelasno karo Sugeng, jumlah keping e-KTP seng diobong iku hasil pengumpulan ambek pendataan setahun silam. Onok KTP cabutan soale wong seng nyekel KTP wes meninggal, rusak, kawin cerai, pindah domisili karo blangko seng wes rusak sisan.
"Kabeh elemen datanne wes di ganti lan dicetak dadi anyar," jarene.
Pihak’e gak gelem onok e-KTP seng disalahgunakno. Mangkane satu-satunne dalan yoiku kudu diobong. Cara iki seng luweh aman, soale gak nyisakno apapun dalam bentuk fisik. sry

Berita Populer